Honduras

In Honduras hebben wij op drie verschillende locaties in het land plantages.

Honduras heeft een klimaat dat uitzonderlijk goed is voor de groei van Chrysalidocarpus Lutescens, in de volksmond ook wel “Areca” genoemd. Deze plant telen wij dan ook alleen in Honduras en door onze jarenlange ervaring met en gespecialiseerde kennis van de Areca kunnen wij u een zeer mooi product leveren.

Locatie 1: Omgeving San Pedro Sula
Eén van onze plantages bevindt zich nabij San Pedro Sula en beslaat 21,5 hectare. Het overgrote deel hiervan, 12 hectare, wordt gebruikt voor de productie van Areca en Cycas Revoluta. Met uiterste zorg worden onze Areca’s onder saran gekweekt, de Cycas in het veld.
De overige 9,5 hectare wordt gebruikt voor de productie van Phoenix Roebelinii, Caryota Mitis (eigen selectie) en Chamadorea Seifritzii. Laatste wordt eveneens onder saran gekweekt.
Het bijzondere aan deze plantage, evenals een aantal andere van onze plantages, is dat er zowel glazen als plastic kassen staan en alles hoogbouw is, voorzien van een stalen constructie van het welbekende type Bosman.

 

Locatie 2: Omgeving San Pedro Sula
Deze plantage beslaat 60 hectare, waarvan maar liefst 46 hectare wordt gebruikt voor de kweek van Areca’s, onderverdeeld in 32 hectare onder saran en 14 hectare onder plastic. Daarnaast wordt op 10 hectare grond Cycas gekweekt. De overige hectaren worden gebruikt voor de kweek van Phoenix Roebelinii en van Areca zaadplanten.

 

 

Locatie 3: Masica
Dit is onze grootste plantage in Honduras en is 80 hectare groot. Ook hier wordt het overgrote deel gebruikt voor de kweek van Areca’s. De zeer gespecialiseerde kennis die hier aanwezig is, zorgt ervoor dat deze Areca’s zeer geliefd zijn bij onze afnemers. Ook wordt vanuit deze plantage veel Areca zaad naar landen over de hele wereld geëxporteerd. Andere planten die hier gekweekt worden zijn: Chamadorea Seifritzii, Chamadorea Elegans en Caryota Mitis.
Net als de plantage op locatie 1 is ook deze plantage voorzien van een stalen constructie.