Costa Rica

In Costa Rica hebben wij op vier locaties plantages: één eigen plantage en drie plantages tezamen met onze Costa Ricaanse partner. Ook hebben wij in Costa Rica een kantoorvestiging, gesitueerd in La Guacima. Vinkaplant S.A. in Costa Rica draagt zorg voor de inkoop en het transport.

Costa Rica heeft een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor heeft Costa Rica een rijke flora en fauna. Dit maakt het zodoende eveneens een land waar een groot scala aan planten het erg goed doet.

Locatie 1, 2 en 3: Guatuso en La Tigra
De drie locaties tezamen zijn 129 hectare groot.

Op de plantage in Guatuso wordt Beaucarnea en Aralia Fabian gekweekt in het veld.
Doordat de luchtvochtigheid in Guatuso beter geregeld is dan in andere delen van het land, groeit deze plant hier erg goed.

In La Tigra bevinden zich twee van onze plantages. Hier worden naast Beaucarnea en Aralia Fabian ook Marginata Groen, Marginata Bicolor en Marginata Magenta gekweekt. Doordat La Tigra een wat vochtiger deel van het land is, is ervoor gekozen om de Beaucarnea onder plastic te telen, aangezien deze plant niet te vochtig gehouden moet worden. Voor de Aralia en de Marginata is dit echter een uitstekend gebied.

 

Locatie 4: San Ramón
De plantage in San Ramon is onze eigen plantage en bedraagt in totaal 9,8 hectare, waarvan 1,8 hectare onder saran en de rest in het veld. Hier worden voornamelijk Beaucarnea’s geteeld, maar ook een klein aantal grote Cycas Revoluta’s.